Wat kost een uitvaart?

Een uitvaart kan een kostbare aangelegenheid zijn, maar dat hoeft niet. Het maakt verschil of je kiest voor een eenvoudige bijeenkomst aan huis of een groots afscheid op locatie. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van jouw keuzes en financiële mogelijkheden.

Gemiddeld kost een uitvaart tussen de 4.000 en 8.000 euro. Een eenvoudig afscheid zonder kaarten en zonder bijeenkomst is al mogelijk vanaf 2.000 euro.

Om de kosten van de uitvaart zo laag mogelijk te houden, kun je bijvoorbeeld je eigen vervoer regelen (ja, dat mag!), zelf bloemen plukken, zelf de catering regelen of misschien zelf een kist maken.

Een groot deel van de kosten zit vaak in de catering en de locatie. Waarom niet een andere locatie dan de aula? Bijvoorbeeld thuis of in de natuur? Dat scheelt niet alleen kosten, maar het geeft je ook meer tijd om afscheid te nemen.

Kostenraming

Op basis van jouw wensen en ideeën maak ik een heldere kostenraming. Samen bekijken we wat binnen en wat buiten jouw budget valt. Voor een uitvaart ben ik alle dagen 24/7 beschikbaar en bied ik je in ieder geval:

  • Mijn begeleiding: het bespreken, regelen en begeleiden van de uitvaart
  • Het verzorgen van de wettelijke formaliteiten, zoals akte van overlijden
  • Regelen uitkering verzekeringspolis indien aanwezig
  • Gratis condoleanceregister
  • Gratis boekje over afhandeling nalatenschap

De kosten voor producten en diensten, zoals kist, bloemen en catering komen daar nog bij. Over deze kosten ben ik transparant, ik bereken ze één op één. Geen marges en geen provisies. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en word je achteraf niet geconfronteerd met onverwachte kosten.

Uitvaartverzekering

Ook met een uitvaartverzekering kun je bij mij terecht. Ik werk samen met alle uitvaartverzekeraars en regel de uitkering van de polis. Het is wel belangrijk om te weten hoe de polis is opgebouwd. Bij een kapitaalverzekering wordt het verzekerde bedrag namelijk in zijn geheel uitgekeerd. Bij een natura verzekering wordt een aantal standaarddiensten en -producten uitgekeerd en bestaat de kans dat niet alle uitgaven worden vergoed.

uitvaart regelen

Prijsopgave aanvragen

Neem direct contact met mij op 020 820 44 73