Oosterkerk Amsterdam

De Oosterkerk in Oost

De Oosterkerk aan de Kleine Wittenburgerstraat, vlakbij het Scheepvaartmuseum, is een prachtige en bijzondere locatie. De kerk dateert uit 1671. De Oostelijke Eilanden waren toen het bruisende hart van de Amsterdamse scheepsbouw en zeehandel met de werven en pakhuizen van de Verenigde Oostindische Compagnie op Oostenburg en de werf van de Admiraliteit op Kattenburg.

Na jarenlange leegstand werd het gebouw, op aandrang van buurtbewoners, voor dreigende sloop behoed en grotendeels in historische staat hersteld. Sinds 1985 tot en met mei 2012 werd de kerk gebruikt door instellingen op sociaal en maatschappelijk gebied. De kerk wordt beheerd door de Stichting Oosterkerk, die naast de verhuur van kantoorruimte ook culturele activiteiten organiseert waaronder elke derde zondag in de maand een gratis toegankelijk koffieconcert.

Door de symmetrische vorm beschikt deze historische kerk over een grote middenruimte, die ook geschikt is voor afscheidsbijeenkomsten. De hoge ramen rondom zorgen voor een verrassende lichtinval. Het interieur is fraai en sober, de hardstenen vloer is in de winter verwarmd.

De kerk heeft ook een kantoorfunctie. Bij een aanvraag moet er altijd aan de kantoorhuurders worden gevraagd of dit samen kan gaan. De één vindt dat geen enkel probleem, de ander heeft liever dat de kerk op de gasten na helemaal leeg is. Tot 1 september 2020 wordt de ruimte helemaal niet verhuurd, i.v.m. de corona-maatregelen.

Meer informatie: Stichting Oosterkerk Amsterdam

Neem direct contact op 020 820 44 73