Zorgvlied

Zorgvlied

Begraafplaats Zorgvlied, aan de Amstel, is een begraafplaats met een rijke historie. Het is één van de bekendste begraafplaatsen in Nederland en ligt aan de oever van de Amstel. De begraafplaats hoort bij Amstelveen.

Begraafplaats  Zorgvlied beschikt ook over een crematorium, het ‘Crematorion’. Crematorion is een samenvoeging van de Engelstalige woorden cremate (verbranden) en orion (ster) en staat voor een meer spirituele manier van cremeren.

Met de bouw van het nieuwe Crematorion komt Zorgvlied tegemoet aan de groeiende belangstelling voor cremeren in de regio Amsterdam. Volgens de begraafplaats bestaat bij nabestaanden de behoefte om bij cremeren dezelfde sfeervolle ambiance te ervaren als bij begraven. Het Crematorion is een ontwerp van architectenbureau GROUP A uit Rotterdam. Het gebouw heeft de vorm van een tipi, met een pijp van 16 meter.

Het Crematorion op Zorgvlied.

Zorgvlied was de creatie van tuinarchitect Jan David Zocher jr. (en in de periode 1891 – 1892 ook zijn zoon L.P. Zocher), de ontwerper van het Vondelpark in Amsterdam. Hij ontwierp de begraafplaats in de stijl van een Engelse landschapstuin, waarbij de vrije natuur zoveel mogelijk werd nagebootst: verspreid staande bomengroepen, intieme hoekjes en onverwachtse doorkijkjes.

Meer informatie: Begraafplaats Zorgvlied

 

Neem direct contact op 020 820 44 73